Veelgestelde vragen

Home » Over ons » Veelgestelde vragen

In deze FAQ vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen dan kunt u uw vraag stellen via dit contactformulier.

Levering

Indien nodig, kunnen wij zeer snel leveren en soms dezelfde dag nog ( in overleg ).
Normaal moet u rekening houden met ± 3 – 9 dagen levertijd (afhankelijk van het type automaat en de voorraad van dat model). Indien de automaat voor u op maat geproduceerd moet worden dan zal er levertijd ontstaan. Heeft u veel haast, neem dan contact met ons op. Wij gaan altijd voor u werken aan een passende oplossing.

Onze bezorgdienst werkt met vaste bezorgdagen om uw bestelling snel en efficiënt bij u af te leveren.
Mocht u onverhoopt sneller een product in huis willen hebben, neemt u dan contact met ons op. Wij beschikken over diverse mogelijkheden om een bestelling eerder te leveren met bijvoorbeeld een pakketdienst.
U kunt uw bestellingen doorgeven tot 15.00 op de dag voorafgaand aan uw vaste bezorgdag.

Technische service

U kunt onze technische dienst bereiken door te bellen naar 0513-465050 of te mailen naar service@overwijk.nl.
Ook kunt u een storing doorgeven via het storingsformulier onder het tabblad service op deze website.

In beginsel wordt een gemelde storing nog dezelfde dag afgehandeld. Mocht dat niet lukken wegens grote drukte of andere omstandigheden, dan wordt de storing de volgende werkdag zeker opgelost. In dat geval zullen wij proberen de storing voor 12.00 uur opgelost te hebben.

Ja, dat kan en is voor het overgrote deel van alle in Nederland geleverde koffieapparatuur mogelijk. Of dit ook voor uw machine geldt kunt u met onze vertegenwoordigers of technische adviseurs overleggen.

Producten

Dat is voor het overgrote deel van alle in Nederland geleverde apparatuur mogelijk. Of dit ook voor uw machine geldt kunt u met onze vertegenwoordigers of technische adviseurs overleggen.
Wij kunnen u voorzien van allerlei producten voor het serveren van koffie en thee. Dat varieert van thermoskannen tot en met een lepeltje bij het kopje. Onze verkoopadviseurs kunnen u hierover volledig inlichten.

Ja dat kan. Om een goede smaak te kunnen garanderen gaan wij wel eerst de producten van uw huidige leverancier uitwegen en vervolgens stellen wij uw automaat af op de ingrediënten die wij leveren.

Webshop

Dit kan meerdere oorzaken hebben:

  • Uw internet verbinding is (tijdelijk) weggevallen. Herstel uw internetverbinding en probeer opnieuw
  • U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser, of probeer een andere browser.
  • Foutieve inloggegevens. Controleer of Caps Lock uitgeschakeld is. Indien u uw inloggegevens vergeten bent kunt u bellen met 0513 46 50 50 om deze te herstellen.

Indien u uw inloggegevens vergeten bent kunt u bellen met 0513 46 50 50 om deze te herstellen.

Koffie

Snelfilterkoffie is speciaal gebrand en gemalen voor het gebruik snelfilter koffiesystemen.
De koffie gaat in een papieren filterkorf en daar druppelt langzaam het hete water op en vult de kan. (Zettijd ± 10-15 minuten). De contacttijd die nodig is tussen water en koffie is veel langer dan bij een FreshBrew koffiesysteem.
De snelfilter methode is geschikt om grotere hoeveelheden koffie te bereiden voor directe consumptie. De houdbaarheid van vers gezette koffie is relatief beperkt (± 15-20 minuten) door het direct contact met de warmtebron (warmhoudplaat)

FreshBrew koffie is een speciale samenstelling zeer fijngemalen koffiebonen die anders gebrand en fijner gemalen wordt voor het gebruik in koffieautomaten. Dit type koffie is ontwikkeld voor snelle contacttijd met water om in (±15-18 sec) tijd een kop koffie te produceren uit een geringe hoeveelheid gemalen koffie (6 – 8gram)
Het zetsysteem van de koffieautomaat is zo geconstrueerd dat de hoeveelheid gemalen koffie volledig wordt benut. Indien men snelfiltermaling gebruikt in de FreshBrew automaat dan heeft men ± 2-4 gram meer koffie nodig dan met FreshBrew maling.

Instantkoffie is vers gezette koffie in een droge vorm als poeder of korrels.
Om een lekkere kop koffie te zetten hoeft alleen een kleine hoeveelheid instant poeder of korrels te worden toegevoegd aan heet water. Instantkoffie is het eindproduct van een ingewikkeld productieproces om vers gezette koffie in poeder of korrelvorm om te zetten. Eerst wordt van vers gebrande koffiebonen koffie gezet. Na het zetten wordt het vocht eruit gehaald en houdt men korreltjes pure koffie over.
Om het vocht aan de koffie te onttrekken zijn er twee methodes:

1. Spray drogen
De vers gezette vloeibare koffie wordt heel fijn verstoven in een warme luchtstroom in een grote spraydroog silo. Hierdoor verdampt het vocht en wordt afgezogen. De koffie dwarrelt als poeder naar benden. De poeder wordt door middel van stoom tot korreltjes gevormd en luchtdicht, nagenoeg vacuüm, verpakt.

2. Vriesdrogen
De vers gezette vloeibare koffie wordt heel snel bevroren tot -40°C. Het ontstane brok koffie-ijs wordt tot korrels gemalen en gaan daarna in een speciale drukkamer. Daarna worden de diepgevroren korrels vacuüm gezogen. Het bevroren water in de koffiekorreltjes sublimeert, (verdampt) zonder te smelten. Wat overblijft is 100% pure koffiekorrels die wordt verpakt in zakken. Evenals gemalen koffie wordt vriesdroog koffie samengesteld uit een melange van verschillende soorten koffie.
Net als bij gemalen bonenkoffie komt ook de smaak van vriesdroogkoffie pas tot zijn recht als het wordt gezet met vers water waardoor de aroma’s, geur en smaakstoffen weer vrijkomen. Het resultaat is een kopje lekkere koffie.

Download gratis brochure

Benieuwd naar onze machines en koffiesoorten? Zie in één oogopslag waar wij uw bedrijf mee kunnen helpen. Vul de gegevens in en ontvang de informatiebrochure direct in uw inbox.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*