Herkomst merk

Home » Over ons » Herkomst merk

Café Salento duurzame projecten

De naam van ons koffiemerk Café Salento is ontleent aan de gelijknamige plaats in de Colombiaanse landstreek genaamd de Medellin.

Salento Colombia

Het koloniale stadje Salento ligt in de regio Quindio met als hoofdstad Armenia. De Zona Cafetera (Eje Cafetero), wordt ook wel de Koffiedriehoek van Colombia genoemd. Deze driehoek omvat de departementen Caldas, Quindío en Risaralda, met respectievelijke de hoofdsteden Manizales, Armenia en Pereira.

Het gebied, op de westelijke heuvels van de Andes, kenmerkt zich door een warm en regenachtig klimaat, en is ideaal voor de koffieteelt. Het gros van de koffieproductie uit Colombia komt hier vandaan.

Het stadje bestaat uit slechts een paar straten en alles ligt op loopafstand van elkaar vandaan. De straten vormen een soort vierkant gevormd gebied, met in het midden het centraal gelegen plein de Plaza Bolívar.

De uitgestrekte bergen en de groene koffieplantages in combinatie met de typische kleurrijke huisjes maakt dit een prachtige omgeving. Het hele gebied staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Salento: hét koffie-stadje van Colombia

Gelegen op een hoogte van 1900 meter in het departement Quindío, vind je in Salento mooie kleurrijke huisjes, een indrukwekkende omgeving en veel gezelligheid.

En de beste koffie natuurlijk. Een bezoek aan dit prachtige dorp staat garant voor een mooie kennismaking met de typische Colombiaanse koffie-cultuur.

Het stadje Salento (± 7200 inwoners) is de perfecte uitvalbasis om de wereldberoemde Valle de Cocora te bezoeken met zijn soms meer dan 60 meter hoge palmbomen

De mooiste Arabica koffiebonen

De koffie uit de Medellin streek wordt gekenmerkt door een rijke, volle en licht nootachtige smaak.
Want uit deze koffiestreek komen de mooiste Arabica koffiebonen.

De grootste trekpleister van Salento is de ‘Valle de Cocora’. In deze Cocora vallei vind je de allerhoogste palmbomen (de waspalm) ter wereld. Er zijn bredere palmbomen te vinden, maar hoger dan deze zul je ze nergens zien behalve vlakbij Salento. De palmbomen kunnen wel 60 meter hoog worden en sinds 1985 is dit een beschermd natuurgebied om de waspalmen te blijven behouden.

In de Cocora vallei kun je mooie wandelingen maken met uiteindelijk een prachtig uitzicht over de vallei.

Als koffie producerend land behoort Colombia tot de grootste koffieleveranciers ter wereld, en waar de geproduceerde koffie productie van zeer hoge kwaliteit is. Colombiaanse koffie staat te boek als één van de beste van de wereld. Deze koffiebonen hebben een mooie balans en volle body, die zorgt voor een rijke smaak. De vruchtbare vulkanische ondergrond samen met een perfect klimaat zorgen ervoor dat de koffiestruiken hier onder uitstekende condities kunnen groeien.

Op de foto een koffieboerderij met een deel van de plantage.

Een goed voorbeeld van een topklasse Colombiaanse koffie is de Café Salento Esperanza koffiemelange.

Deze koffiemelange is samengesteld uit volledig gerijpte, hand geplukte en 100% gecertificeerde Arabica koffiebonen, afkomstig van schaduwplantages op de vruchtbare berghellingen van Colombia.

Alle Café Salento koffiemelanges staan voor hoge kwaliteit koffiebonen, krachtig en met een fijn aroma en dat proeft u direct!

Download gratis brochure

Benieuwd naar onze machines en koffiesoorten? Zie in één oogopslag waar wij uw bedrijf mee kunnen helpen. Vul de gegevens in en ontvang de informatiebrochure direct in uw inbox.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*