100% Duurzame Koffie

Home » Duurzaamheid » 100% Duurzame Koffie

Café Salento’s 100% duurzaam concept

Wilt u goede kwaliteit koffie bieden aan uw werknemers en klanten? Wanneer u duurzame koffie levert, versterkt u het groene imago van uw bedrijf en helpt u boeren in extreme leefomstandigheden om in hun eerste levensbehoeften te voorzien. Met ons 100% duurzaam concept zetten wij ons in voor gezondheidszorg voor iedereen, gelijkwaardig en kwalitatief onderwijs, gelijke rechten voor mannen en vrouwen en een eind aan honger en armoede. Doe ook mee en maak het verschil!

  • Uitbannen van armoede

  • Einde aan honger

  • Gezondheidszorg voor iedereen

  • Gelijkwaardig en kwalitatief onderwijs

  • Gelijke rechten voor mannen en vrouwen

Eerlijke koffie, tegen een eerlijke prijs

Helaas is er in deze wereld nog altijd sprake van armoede, uitbuiting, slavernij en kinderarbeid. Dit komt doordat boeren in ontwikkelingslanden veel te weinig betaald krijgen voor hun producten. Door de extreme leefomstandigheden kunnen boeren dit veel te lage bedrag niet afwijzen, maar moeten ze daarvoor keihard werken. Hun loon is echter zo laag, dat de boeren zich nauwelijks in hun eerste levensbehoeften kunnen voorzien. Ook in de koffie-industrie is uitbuiting een groot probleem. Daarom hebben we bij Café Salento besloten om eerlijke en duurzame koffie te verkopen. Wij kunnen u garanderen dat onze koffie is ingekocht bij boerenorganisaties waar mens en milieu centraal staan. Dat betekent eerlijke koffie, tegen een eerlijke prijs.

Stop uitbuiting en kinderarbeid door duurzame koffie

Met het drinken en leveren van onze koffie zorgt u ervoor dat steeds meer boeren onder goede omstandigheden kunnen leven en werken met toegang tot schoon water, onderwijs en gezondheidszorg! U maakt het verschil door eerlijke koffie te leveren in plaats van koffie waarvan u niet weet of er sprake is van uitbuiting en kinderarbeid. Vraag meer informatie aan of bekijk onze duurzame koffie in de webshop. Daarnaast steunt u met uw aankoop bij Café Salanto ook de stichtingen Sampark, Red de weidevogel en Dorcas. Ontdek hier meer over onze projecten.

Een beter milieu met onze duurzame koffie

Naast het tegengaan van uitbuiting en kinderarbeid, draagt u met onze duurzame koffie ook bij aan een beter milieu. Onze koffie wordt namelijk geproduceerd met minder bestrijdingsmiddelen, minder bodemerosie en minder watervervuiling. We ervan doordrongen dat alleen duurzaamheid de sleutel is voor de toekomst. Daarom investeren we ook in klimaatprojecten in ontwikkelingslanden met een focus op schonere kookoplossingen en het planten van bomen.

Ons assortiment

Ons assortiment duurzame koffie melanges breidt steeds verder uit, want ons doel is alle koffiemelanges gecertificeerd aan te kunnen bieden. Op dit moment kunnen wij vier volledig gecertificeerde FreshBrew, zes Bonen en vier Instant koffiemelanges leveren.

FreshBrew koffie
Café Salento 100% FairTrade
Café Salento Marquise FairTrade
Café Salento Monte Orte RFA-UTZ
Café Salento Honesto RFA-UTZ

Bonen koffie
Café Salento Esperanza RFA-UTZ
Café Salento Altura FairTrade
Café Salento Excelso RFA-UTZ
Café Salento Supremo FairTrade
Café Intencion FairTrade
Café Salento BioVerde

Instant koffie
Cafe Salento Instant 100% FairTrade
Cafe Salento Instant Pacamara RFA-UTZ
Cafe Salento Instant Casa RFA-UTZ
Cafe Salento Instant FairTrade BIO

Download gratis brochure

Benieuwd naar onze machines en koffiesoorten? Zie in één oogopslag waar wij uw bedrijf mee kunnen helpen. Vul de gegevens in en ontvang de informatiebrochure direct in uw inbox.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*