Z

HET MEEST COMPLETE KOFFIECONCEPT

Z

VOOR ELKE BEDRIJFSSITUATIE

Z

Deskundige TECHNISCHE SERVICEDIENST

Z

STIPTE EIGEN BEZORGDIENST

Z

TOP KWALITEIT INGREDIËNTEN

Passie voor koffie

Alle Café Salento koffiemelanges en de bijbehorende koffieautomaten ingrediënten, zijn met onze bijna 40 jaar koffie ervaring in eigen huis ontwikkeld.
Café Salento staat voor premium kwaliteit en dat proeft u direct, als u vergelijkt met andere soortgelijke producten.
Wij selecteren scherp op smaak, kwaliteit, productiemethodes, verpakkingen en duurzaamheid, .

Wat maakt Café Salento koffie nu zo bijzonder?

Voor de Café Salento koffiemelanges worden de koffiebonen eerst per soort apart gebrand omdat iedere koffiesoort, voor optimaal smaak resultaat, op een andere temperatuur gebrand moet worden.
Voor de Café Salento worden de bonen pas na het branden gemelangeerd en dat verschil proeft u direct !
De smaak van de Café Salento koffie wordt bij “blinde” smaaktesten altijd zeer hoog gewaardeerd en is dé smaakverrassing voor de echte koffiedrinker.

KWALITEIT GEWAARBORGD

Onze koffiekwaliteit wordt gewaarborgd door professionele koffiebranderijen als UCC Coffee Roasters Benelux in Bolsward en de gerenommeerde koffiebranderij J.J. Darboven GmbH & Co. KG in Hamburg. Wij werken nauw samen met deze producenten van ons Café Salento kwaliteitsmerk en kunnen wij u constante smaak en de hoogste kwaliteit garanderen.
Het merkconcept Café Salento staat garant voor de beste verhouding in kwaliteit en prijs .

Café Salento en Duurzaam.

Bij de productie van koffie komen CO2 emissies vrij. Dit compenseren wij door de koffie zo energiebewust mogelijk te laten produceren en door te investeren in klimaat en CO2 reductieprojecten in koffielanden i.s.m. met de Climate Neutral Group en ts Gold Standard. Deze projecten gaan ontbossing tegen en verbeteren de leefomstandigheden voor mensen in ontwikkelingslanden.
Café Salento melanges zijn gecertificeerd (Fairtrade, UTZ, RainForest, Biologisch)
en daarnaast CO2 neutraal geproduceerd.

CAFE SALENTO ESPERANZA UTZ

 
Café Salento Esperanza is een rijke koffiemelange samengesteld uit volledig gerijpte en medium geroosterde 100% gecertificeerde Arabica bonen. Mild en fruitig van smaak maakt deze melange een prettige koffie voor de hele dag.
De bonen zijn afkomstig van de vruchtbare berghellingen van Midden en Zuid Amerika.
Deze melange is zeer geschikt voor het gebruik in espressoautomaten

    CAFE SALENTO ALTURA FairTrade 

    Deze koffiemelange is samengesteld uit volledig gerijpte, hand geplukte en 100% Fairtrade gecertificeerde Arabica koffiebonen, afkomstig van schaduwplantages op de vruchtbare berghellingen van Midden en Zuid Amerika. Medium geroosterde bonen onder zorgvuldige temperatuurcontrole, zorgt voor geurige, frisse tonen van roodfruit en cacao. De langzaam geroosterde bonen leveren een evenwichtige smaak, vol geur en aroma’s. Deze Fairtrade melange wordt ingekocht bij gecertificeerde boerenorganisaties, waar met zorg voor kwaliteit, arbeidsomstandigheden en het milieu koffie wordt verbouwd.

      CAFE SALENTO EXCELSO espressobonen

      Deze koffiemelange is samengeteld uit UTZ gecertificeerde koffiebonen afkomstig van plantages uit Zuid Amerika en Azië. Medium geroosterd onder zorgvuldige temperatuurcontrole, zorgt voor de kenmerkende kruidigheid van Aziatische koffiesoorten. De combinatie met milde Arabica bonen uit Brazilië maakt dit een milde koffie met een zoete nasmaak en de zacht bittere tonen van pure chocolade.
      Deze melange wordt ingekocht bij UTZ gecertificeerde boerenorganisaties, waar met zorg voor kwaliteit, arbeidsomstandigheden en het milieu koffie wordt verbouwd.

      MELANGEREN     

       Koffie is een natuurproduct. Geen oogst is hetzelfde. Toch smaakt de koffie die je schenkt altijd hetzelfde. Dat komt omdat jouw koffie niet uit één koffiesoort bestaat, maar uit een melange van meerdere koffiesoorten. De smaak en het aroma van koffiebonen komen pas goed tot hun recht als ze op een deskundige manier worden gemengd en dat heet melangeren.
      Om te garanderen dat er constante kwaliteit wordt aangeboden, beoordeelt de melangeur de monsters groene koffie per partij op hun kenmerken. Hij houdt er rekening mee dat eigenschappen van koffiesoorten elkaar aanvullen. en vervolgens worden proefmelanges getest zodat er een constante kwaliteit en smaak is. Daarna worden de bonen grootschalig geroosterd.

       

      CAFE SALENTO BISTRO Espresso

      Bonen koffie vol smaak en krachtige aroma maken de Bistro koffiemelange tot de perfecte  koffie voor lekker koffiespecialiteiten als Cappuccino en Macchiato.

      De combinatie van uitstekende Oost Afrikaanse top koffiesoorten uit Kenia en Ethiopië gemengd met van nature milde Centraal Amerikaanse koffiesoorten uit Guatemala en Colombia maken deze koffiemelange tot een onvergetelijke smaakbeleving. Het hoge Arabica aandeel geeft deze koffie een uitgebalanceerd fijn aroma.
      Deze melange is speciaal ontwikkeld voor het gebruik in espressoautomaten.

      ESPRESSO BONEN

      Al heb je ook een hele dure espressomachine aangeschaft, uiteindelijk gaat het om de koffiebonen.
      Want met middelmatige tot slechte koffiebonen wordt het eindresultaat nooit een lekkere kop koffie.
      Voor een lekkere koffie gebruik je koffiebonen van de hoogste kwaliteit.
      De beste en lekkerste Arabica bonen zijn afkomstig uit Midden en Zuid Amerika waar de temperatuur, bodemgesteldheid, luchtvochtigheid en vakkennis zorgen voor de mooiste koffiesoorten. Deze koffiesoorten zijn vaak een beetje licht rins van smaak en bezitten meestal de tonen van fruitige bessen als framboos en kersen. Veelal worden deze koffiesoorten in een melange gecombineerd met de mooie Robusta bonen uit Ethiopië, Nigeria en Kenia . Samen vormen deze melanges een mooie smaakvolle kop koffie.
      De koffiemelangeur en de koffiebrander roosteren samen deze soorten tot de smaakexplosie waar je blij van wordt.

       

      CAFE SALENTO SUPREMO FairTrade espressobonen

      Supremo is een karaktervolle koffiemelange, samengesteld uit de beste koffiebonen afkomstig van FairTrade gecertificeerde plantages uit Midden en Zuid Amerika.

      De medium geroosterde melange bevat krachtige eigenschappen levert een volle koffiesmaak. De koffie wordt ingekocht bij FairTrade gecertificeerde boeren -organisaties, waar met zorg voor kwaliteit, arbeidsomstandigheden en het milieu koffie wordt verbouwd.

       

      ESPRESSO BONEN

      Al heb je ook een hele dure espressomachine aangeschaft, uiteindelijk gaat het om de koffiebonen.
      Want met middelmatige tot slechte koffiebonen wordt het eindresultaat nooit een lekkere espresso.
      Voor een lekkere koffie gebruik je bonen van de hoogste kwaliteit.
      De beste en lekkerste Arabica bonen zijn afkomstig uit Midden en Zuid Amerika waar de temperatuur, bodemgesteldheid, luchtvochtigheid en vakkennis zorgen voor de mooiste koffiesoorten. Deze koffiesoorten zijn vaak een beetje licht rins van smaak en bezitten vaak de tonen van fruitige bessen als framboos en kersen. Veelal worden deze koffiesoorten in een melange gecombineerd met de mooiste Robusta bonen uit Ethiopië, Nigeria en Kenia . Samen vormen deze melanges een mooie smaakvolle kop koffie.
      De koffiemelangeur en de koffiebrander roosteren samen deze soorten tot de smaakexplosie waar je blij van wordt.

       

      Het verschil tussen Snelfilter en FreshBrew koffie?

      Snelfilterkoffie is speciaal gebrand en gemalen voor het gebruik snelfilter koffiesystemen.
      De koffie gaat in een papieren filterkorf en daar druppelt langzaam het hete water op en vult de kan. (Zettijd ± 10-15 minuten). De contacttijd die nodig is tussen water en koffie is veel langer dan bij een FreshBrew koffiesysteem.
      De snelfilter methode is geschikt om grotere hoeveelheden koffie te bereiden voor directe consumptie. De houdbaarheid van vers gezette koffie is relatief beperkt (± 15-20 minuten) door het direct contact met de warmtebron (warmhoudplaat)

      FreshBrew koffie is een speciale samenstelling zeer fijngemalen koffiebonen die anders gebrand en fijner gemalen wordt voor het gebruik in koffieautomaten. Dit type koffie is ontwikkeld voor snelle contacttijd met water om in (±15-18 sec) tijd een kop koffie te produceren uit een geringe hoeveelheid gemalen koffie (6 – 8gram)
      Het zetsysteem van de koffieautomaat is zo geconstrueerd dat de hoeveelheid gemalen koffie volledig wordt benut. Indien men snelfiltermaling gebruikt in de FreshBrew automaat dan heeft men ± 2-4 gram meer koffie nodig dan met FreshBrew maling.

        Wat is instant of vriesdroogkoffie?

        Instantkoffie is vers gezette koffie in een droge vorm als poeder of korrels.
        Om een lekkere kop koffie te zetten hoeft alleen een kleine hoeveelheid instant poeder of korrels te worden toegevoegd aan heet water. Instantkoffie is het eindproduct van een ingewikkeld productieproces om vers gezette koffie in poeder of korrelvorm om te zetten. Eerst wordt van vers gebrande koffiebonen koffie gezet. Na het zetten wordt het vocht eruit gehaald en houdt men korreltjes pure koffie over.
        Om het vocht aan de koffie te onttrekken zijn er twee methodes:

        1. Spray drogen
        De vers gezette vloeibare koffie wordt heel fijn verstoven in een warme luchtstroom in een grote spraydroog silo. Hierdoor verdampt het vocht en wordt afgezogen. De koffie dwarrelt als poeder naar benden. De poeder wordt door middel van stoom tot korreltjes gevormd en luchtdicht, nagenoeg vacuüm, verpakt.

        2. Vriesdrogen
        De vers gezette vloeibare koffie wordt heel snel bevroren tot -40°C. Het ontstane brok koffie-ijs wordt tot korrels gemalen en gaan daarna in een speciale drukkamer. Daarna worden de diepgevroren korrels vacuüm gezogen. Het bevroren water in de koffiekorreltjes sublimeert, (verdampt) zonder te smelten. Wat overblijft is 100% pure koffiekorrels die wordt verpakt in zakken. Evenals gemalen koffie wordt vriesdroog koffie samengesteld uit een melange van verschillende soorten koffie.
        Net als bij gemalen bonenkoffie komt ook de smaak van vriesdroogkoffie pas tot zijn recht als het wordt gezet met vers water waardoor de aroma’s, geur en smaakstoffen weer vrijkomen. Het resultaat is een kopje lekkere koffie.

        CAFE SALENTO FreshBrew koffie.

         Diverse koffiemelanges, geschikt voor FreshBrew machines

        CAFE SALENTO CASINO
        De Casino koffiemelange is speciaal gemaakt voor de veeleisende koffiedrinker.
        Hoogwaardige koffie met verfijnde, geurige aroma’s.

        CAFE SALENTO MARQUISE FairTrade
        De Marquise FairTrade melange is speciaal gemaakt voor de koffiedrinker die van een zachte en milde koffie houdt.

        CAFE SALENTO CLASSIQUE
        Classique is de zeer gewaardeerde koffie voor op het werk. Zacht en vol van karakter.

        CAFE SALENTO CLASSIC TRADITION
        Classic Tradition is de volle, stevige koffie voor op het werk. Veel karakters en geur.

         

          KOFFIE PLANTAGE

          De koffieplant is een gewas dat eigenlijk uit het oerwoud afkomstig is. De koffieplant hoort tot de Rubiacceeën, de familie van ruwbladigen. De bladeren blijven het hele jaar groen. Binnen die familie van Rubiacceeën hoort de koffieplant weer tot het geslacht van de Coffea. Er zijn veel Coffea-soorten. De bekendste zijn de Coffea Arabica en de Coffea Robusta. De koffieplant wordt verbouwd in meer dan 70 landen rondom de evenaar. De koffiestruik gedijt in streken met een tropisch of subtropisch klimaat. Zo’n klimaat kent natte en droge periodes. De plant groeit in de natte periode en neemt rust in de droge tijd.
          Koffieplanten worden op de plantage gesnoeid tot struiken, omdat de plant, afhankelijk van de koffiesoort, kan groeien tot een hoogte van 6 tot 18 meter hoog en dat maakt het oogsten erg moeilijk.
          Voorbeelden van bekende koffielanden zijn: Brazilië, Colombia, Vietnam, Costa Rica, Oeganda en Ethiopië.

           

          KOFFIEBONEN ROOSTEREN

          Het roosteren of branden van de koffiebonen heeft al een lange geschiedenis. Het is essentieel voor de smaak en geur waar koffiedrinkers zo aan zijn gehecht. Tijdens het branden ontwikkelen zich stoffen (meer dan 800!) die het smaak- en geurkarakter bepalen. De koffiebrander begint met het opwarmen van de boon. Dat gebeurt geleidelijk zodat de gehele boon in temperatuur stijgt. Een gedeelte van het vocht kan verdampen. De koffieboon knapt nu zodat ook het vocht van binnen uit kan verdwijnen. De temperatuur wordt verder verhoogd zodat de boon droogt. Nu begint het eigenlijke branden of roosteren bij een temperatuur van goed 180 °C. De suikers uit de boon karamelliseren, de kleur van de koffieboon wordt bruin en er ontstaan geur- en smaakstoffen. Koude lucht gecombineerd met koud water moet het proces van branden vrij abrupt stoppen. Het water dat daarbij wordt gebruikt, verdampt meteen door de grote hitte van de bonen. 

            KOFFIE OOGST

            Het product koffie levert niet alleen een heerlijke en verkwikkende drank op, maar is ook van grote economische waarde. Wereldwijd werken circa 250 miljoen mensen in koffie. En ook voor de landen waar koffie wordt verbouwd is het product van grote waarde. Na ruwe olie is koffie aangemerkt als het meest waardevolle exportproduct voor ontwikkelingslanden.

            De koffiebessen groeien aan de takken van de plant. Na de bloei van de geurige witte bloesems, duurt het bijna een jaar voor een bes begint te rijpen. Omdat de plant in een continue cyclus groeit, ziet men aan één plant tegelijkertijd bloesem maar ook groene vruchten en rijpe rode vruchten. (of geel als het om Bourbon koffie gaat)
            De tijd tussen de bloesem en de oogst bedraagt gemiddeld acht tot negen maanden, afhankelijk van de hoogte waarop de planten groeien en de weersomstandigheden. Koffieplanten produceren ongeveer 25 jaar koffiebonen, wat neerkomt op ongeveer 2.000 bonen per jaar, ofwel ongeveer een kilogram ruwe koffie per jaar. Bij gebruik van moderne teeltmethoden bedraagt de oogst in een goed jaar ongeveer 3.500 kg per hectare. De koffieboon is het zaad van de koffiebes. De bessen lijken op een cranberry’s en bevat  een zoet omhulsel. Om de twee(halve) bonen heen zit een zilvervlies, een perkamenthuid, het vruchtvlees (pulp) en een schil. Pas geoogste, onverwerkte koffie wordt ‘groene’ koffie genoemd.

             

             

            Wilt u meer informatie? neem contact op!

             

            Na het versturen nemen wij zo snel mogelijk contact met u op