Sustainable Development Goals (SDG’s)

Home » Duurzaamheid » Sustainable Development Goals (SDG’s)

Ruim een derde van de wereldbevolking kookt dagelijks op open vuur, meestal binnenshuis. De rook die daarbij vrijkomt is enorm slecht voor de gezondheid. Wereldwijd sterven jaarlijks meer dan vier miljoen mensen aan longziektes (zoals COPD) veroorzaakt door koken op open vuur; dat is meer dan aids, malaria en tbc bij elkaar. Daarnaast heeft deze manier van koken een enorme impact op het klimaat. Maar ook op de sociale ontwikkeling van met name vrouwen en kinderen, die iedere dag uren bezig zijn met koken en houtsprokkelen.

  • Uitbannen van armoede

  • Einde aan honger

  • Gezondheidszorg voor iedereen

  • Gelijkwaardig en kwalitatief onderwijs

  • Duurzame consumptie en productie

  • Economische groei en werkgelegenheid

  • Beschermen van ecosystemen

  • Aanpak klimaatverandering

Cookstove project Afrika

Met het Cookstoves Afrika project dragen wij bij aan zeven doelen van de Sustainable Development Goals (SDG’s) waaronder: einde aan armoede, gezondheid en welzijn, gelijkheid tussen man en vrouw, betaalbare en duurzame(re) energie, fatsoenlijke banen en economische groei, het tegengaan van klimaatverandering en bescherming van de biodiversiteit op aarde.

  • De bestrijding van vier miljoen sterfgevallen per jaar als gevolg van koken op open vuur.
  • Minder nek en rugklachten, door het dragen van minder hout (met name op het platteland).

Om de ernstige gevolgen voor het klimaat en de gezondheid tegen te gaan, investeert het klimaatproject in de lokale productie en verkoop van de efficiënte kooktoestellen (cookstoves).

Door het slimme ontwerp van de cookstoves is er 50% minder hout nodig bij het koken en komt er minder rook vrij. Naast een enorme gezondheidsverbetering, dragen de cookstoves ook bij aan het tegengaan van ontbossing en zorgen voor een enorme CO₂-reductie. Hierdoor draagt het project bij aan het beperken van klimaatverandering.

Over het project

Om de ernstige gevolgen voor het klimaat en de gezondheid tegen te gaan, investeert het klimaatproject in de lokale productie en verkoop van de efficiënte kooktoestellen (cookstoves).

Door het slimme ontwerp van de cookstoves is er 50% minder hout nodig bij het koken en komt er minder rook vrij. Naast een enorme gezondheidsverbetering, dragen de cookstoves ook bij aan het tegengaan van ontbossing en zorgen voor een enorme CO₂-reductie.

Hierdoor draagt het project bij aan het beperken van klimaatverandering.

Download gratis brochure

Benieuwd naar onze machines en koffiesoorten? Zie in één oogopslag waar wij uw bedrijf mee kunnen helpen. Vul de gegevens in en ontvang de informatiebrochure direct in uw inbox.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*