Stack Up Bekerrecycling

Home » Duurzaamheid » Stack Up Bekerrecycling

Wilt u duurzaam omgaan met uw gebruikte koffiebekers?

Dan bieden wij u het Stack-UP Koffiebeker recycling concept als beste oplossing.

Met het Stack-UP inzamel systeem worden uw gebruikte koffiebekers retour genomen om deze weer als grondstof te gebruiken voor nieuwe papierproducten.

  • Koffiebeker recycling concept

  • Bekers worden grondstof

  • Inzamelbakken in alle maten

  • Papieren roerstaafjes

  • Geschikt voor kartonnen bekers

Stack-Up koffiebekers recycling

Het Stack-Cup programma coördineert de inzameling van drinkbekers die gebruikt worden bij drankenautomaten.
In (recyclebare) afvalzakken verzamelt u de gebruikte koffiebekertjes waarna deze door onze ketenpartners worden opgehaald en gerecycled.

Ook voor uw organisatie

Het Stack-Up! concept is ontwikkeld voor alle organisaties die actief willen meewerken aan een duurzame toekomst. Het maakt niet uit hoeveel bekers u gebruikt, het inzamelen en retourneren is super eenvoudig georganiseerd.

Dit concept stimuleert het hergebruik van papieren bekers en roersticks, waarbij deze na gebruik, dienen als grondstof voor bijv. kopieer-printpapier, toiletpapier, keukenrollen, etc..

Het gehele proces van inzameling, verwerking en uitlevering van producten vindt plaats in Nederland. Wij werken hier nauw samen met ketenpartners en vindt er geen onnodig transport plaats.

Stack-Up = 100% Recyclebare Bekers

De Stack Up bekers zijn CO2 neutraal geproduceerd en gemaakt van duurzaam FSC® Karton, dit is het officiële keurmerk voor verantwoord bosbeheer.

De bekers zijn voorzien van een PE (polyetheen) of PLA (polymeren uit mais) coating. Bekers met een PE-coating bestaan uit karton met aan de binnenkant een dunne PE coating. PLA bekers hebben een coating gemaakt van mais polymeren en daardoor composteerbaar. Omdat de PE coating van betere kwaliteit is dan PLA-coating, is er minder karton nodig. Bekers met PE coating zijn slechts 210 grams karton en die met PLA coating 280 gram.

Vaker gebruik stimuleren
Op de Stack Up beker is ruimte gelaten om een naam te noteren. Zo zie je welke beker van wie is en kun je deze vaker gebruiken. Hoe vaker de bekers worden hergebruikt hoe groter uw CO2- én kostenbesparing zal zijn. Middels posters en nieuwsbrieven brengt u uw medewerkers op de hoogte van de nieuwe inzamelwijze. De posters kunt u geheel kosteloos bij ons opvragen.

Het inzamelproces

De koffiebekers kunnen op verschillende manieren worden ingezameld. U kunt dit zelf regelen, maar wij kunnen ook samen met u op zoek naar de meest geschikte manier. Een scala aan middelen staat ter beschikking voor een efficiënte wijze van inzamelen. Bovenal verdient het de altijd voorkeur om de koffiebekers te stapelen. Dat maakt een duurzame en efficiënte logistiek mogelijk.

Bekerrecycling van Café Salento

Gebruikte koffiebekers worden nieuwe grondstof
Gebruikte en ingezamelde koffiebekers krijgen een volgend leven als grondstof voor bijvoorbeeld toiletpapier.

Geschikt voor alle soorten Salento-bekers
Stack-Up! is geschikt voor Café Salento (PE) kartonnen bekers. Ook de unieke Cafe Salento papieren roersticks kunnen mee!

Inzamelbakken
Het inzamelen van gebruikte bekers bij de koffiemachine doet u met de fraaie inzamelbakken van BonTon of type Carro.

Stack-Up afvalzak
Doet u mee met Stack-Up? Dan gebruikt u hiervoor de speciale Stack- afvalzakken.
Deze zijn speciaal ontwikkeld voor het recycle proces leverbaar per doos van 50 stuks.

Lediging
Lediging van de bekercontainer kan op een vast moment per aantal weken of op afroep.

Containers
U huurt via onze partner een bekercontainer. Deze containers zijn berekend op ongeveer 5.000 gebruikte bekers.
Onze recycling partner bepaalt met u welke container voor uw situatie geschikt is.

Download gratis brochure

Benieuwd naar onze machines en koffiesoorten? Zie in één oogopslag waar wij uw bedrijf mee kunnen helpen. Vul de gegevens in en ontvang de informatiebrochure direct in uw inbox.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*