Home Nieuws Salento & Fairtrade Fair-grounds Foundation bouwt creche op theeplantage

Fair-grounds Foundation bouwt creche op theeplantage

Fair-grounds Foundation bouwt creche op theeplantage

De Fair-grounds Foundation (www.fair-grounds.org) is een stichting met als sociale en duurzame doelstelling het verbeteren van de woon-, werk- en leefomstandigheden in productielanden voor thee en koffie. Naast donaties worden fondsen gecreëerd door het reserveren van vaste bedragen over de verkopen van thee- en koffieconcepten, zoals o.a. Sunleaf Original Teas van Axxent Tea & Coffee. Middels deze fondsen kan Fair-grounds onder eigen toezicht direct en rechtstreeks investeren in projecten op plantages.

Onlangs heeft de Foundation een overeenkomst getekend voor de financiering van de bouw van een crèche op het Norwood Estate, New Valley Division in Sri Lanka. Dit tea estate ligt in het Nuwara Eliya district in de buurt van Hatton. Op het estate wonen 5.500 mensen, waarvan 1.155 een vaste baan hebben in de theeproductie. Het aantal kinderen jonger dan vijf jaar is 270, waarvan er 40 wonen in de New Valley division.

De nieuwe crèche zal in de plaats komen van een bestaande crèche die in zeer slechte staat verkeerde. Inmiddels is de oude crèche afgebroken en is een aanvang genomen met grondwerkzaamheden. Naar verwachting zal de bouw uiterlijk mei 2011 afgerond zijn. Het project draagt de naam Siruwar Ulagam (Kids World) en het wordt een crèche volledig naar westerse maatstaven. Een mooie bijdrage aan verbetering van het welzijn van de Srilankese bevolking.